Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
15.12.2009 17:36 - Референдум за турските новини?
Автор: molida Категория: Новини   
Прочетен: 520 Коментари: 0 Гласове:
0



Премиерът Бойко Борисов заяви, че подкрепя инициативата на партия Атака за референдум дали да има или не новини на турски език по БНТ. На съвместна пресконференция на премиера и лидера на Атака Волен Сидеров Бойко Борисов заяви, че според конституцията има признат един официален език в България - българският.

Според Волен Сидеров в медиите, които са на издръжка на държавния бюджет, не трябва да има новини на друг език освен български.

Волен Сидеров, председател на ПГ на Атака: „Такива новини може да има, според нас, според моето виждане, в кабелни телевизии, в частни медии, медии, които да бъдат обслужвани и да бъдат в услуга на тези групи, които искат да слушат предавания на своя майчин език. Ние не сме против употребата на майчин език в България на групи, които говорят друг език, освен българския, това не са само тези, които говорят на турски, има и други общности, ние сме обаче за това в държавните институции, в общинските институции и в медиите, които са държавни, да се спазва Конституцията.”

Бойко Борисов, министър-председател: „Считам, че приетото решение да се отиде на възможно най-демократичния начин да се определи общественото мнение, това е референдумът. Така че подкрепям това решение, защото само чрез него ние можем да бъдем абсолютно сигурни в желанието на българския народ.”

Бойко Борисов коментира и отношенията между ГЕРБ и ДПС: „Подадена ръка под масата, над масата, трибуната на ДПС била украсена с гербери... Аз не мога да разбера, Станишев държа слово там и никой не говори за това, че той не отиде на пленума на неговата си партия, за да направи метан на Доган, а някой съзира, че ние имаме общо с ДПС.

По думите на Бойко Борисов не е случаен фактът, че вчера се случиха толкова обири, точно в момента, когато на посещинеие у нас е президентът на Европейския съюз Херман ван Румпой.



Тагове:   новини,   референдум,


Гласувай:
0



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930