Постинг
15.12.2009 20:35 -
Гроздовият сок ограничава загубата на памет
Консумацията на сок от червено грозде може да намали и дори да върне назад процеса на загуба на памет.
Учени от университета в Синсинати са провели изследване с 12 доброволци в ранна фаза на влошаване на паметта, които приемали чист гроздов сок в продължение на 12 седмици.
Участниците са разделени на две групи (едните са консумирали сок, а другите не) и са наблюдавани за промени в състоянието на паметта чрез тестове.
Според учените подобрението на мозъчните функции се дължи на антиоксидантите в гроздето.
Други проучвания доказват, че консумацията на плодови или зеленчукови сокове повече от три пъти седмично може да намали риска от деменция със 76%.
Следващ постинг
Предишен постинг
Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене
Блогрол