Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
02.02.2010 13:27 - Идеи за тапети
Автор: molida Категория: Новини   
Прочетен: 4166 Коментари: 0 Гласове:
4

Последна промяна: 03.02.2010 17:03

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Първите тапети са се появили в Европа в края на XVIII век. Днес за задължителна част от интериора. Но възможностите на тапетите не са разкрити до край. Просто трябва да се погледне на тях с нови очи.

 

imageЕдинство на противоположностите

За тези, които обичат необичайното, се предлага смело решение: облепете стаята с няколко вида тапети. Важно при това е обмислено балансирано съчетаване на цветовете – трябва да има един основен цвят. Ако искате да закачите в стаята картина, добре е тя да се оформи с паспарту с основния цвят на интериора. Мебелите и предметите в стаята трябва да хармонират по цвят с цвета на тапетите.

 

imageСъздайте своите тапети

Обикновено бордюрите се използват като заключителен акцент. Съществува вариант да се облепи една стена, най-добре тази с прозорец с различни видове бордюри. Не е необходимо да се споменава, че комбинацията от цветове и орнаменти трябва да бъде внимателно обмислена.

 

 

imageНеобичайни картини

Тапетите, които се произвеждат днес изглеждат толкова живописно, че могат да бъдат залепени върху пресован картон и да се закачат върху стената в качество на картина. Но помнете, поне един от цветовете, присъстващи в картината трябва да присъства в цветовете на килима или завесите.

 

 

imageИдеи за детска стая

Вашите деца ще харесат тапетите с ярки, весели рисунки. Те с интерес ще разглеждат смешните животни, човечета, играчки, които са основни герои върху тапетите за детска стая. Но не трябва да се оформя с тях цялата стая: тя ще изглежда прекалено пъстра и неспокойна. Достатъчно е да се залепят тапети до височината на прозорe...




imageОт една колекция

Често производителите предлагат от една и съща колекция тапети и бордюр. Но не е задължително той да се лепи отгоре. Интересен вариант е когато: бордюрът прекъсва монотонните вертикални черти.

 

 

image"Рамки" от тапети

Снимката е залепена направо върху стената, и ефектно подчертана с тапети. Тапетите с различен цвят могат да бъдат използвани и за подчертаване на картини или други украси за стени.

 

 

 

imageРози навсякъде

Тапети с бежови или бели линии хармонично се съчетават с розови стени. Границата между тях се подчертава с изразителен бордюр с ярки рози.

 

 

 

imageСолиращ бордюр

Има случаи, когато бордюрът е единствена украса за стените. За това е много важно, какъв точно бордюр ще “солира” върху стената.

 

 

imageЦвят и структура

Оформянето на стените в голяма степен определя стила на интериора: структурните тапети с орнаменти придават изисканост.

 

 

 

imageОще един вариант

Свикнали сме с правите линии върху тапетите. А може би има смисъл да им придадем други контури? Достатъчно е да се направи горният край на тапетите вълнообразен, и интериорът ще бъде представен в съвсем различна светлина.

 




Гласувай:
4



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031